torstai 21. maaliskuuta 2019

Nanan diagnoosilista senkun pitenee

Nanaa on hoidettu jo useamman vuoden nivelrikon vuoksi eikä valitettavasti pärjää ilman päivittäisiä kipulääkkeitä. Tulehduskipulääkettä ollaan vielä jouduttu vaihtamaan useampaan otteeseen närästys ongelmien vuoksi. Viikko sitten Nana oksensi aamupalansa aamupäivän aika ja sen jälkeen joka päivä maiskutteli ja röyhtäili. Närästyslääkkeestä ei juuri apua ollut. Kun Nana seuraavalla viikolla oksensi jälleen melkein heti aamupalan jälkeen, oli pakko alkaa miettimään käyntiä eläinlääkärillä. Jotain outoa tilanteessa oli, oksennus tuli outoon aikaan verraten edellisiin närästyksiin ja närästyslääke ei tosissaan auttanut. 

Saatiin aika onneksi heti seuraavalle päivälle, jonka aamuna Nana pulautti kolmannen kerran, sillä kertaa jo ennen aamupalaa. Vaikka verinäytteet on viimeksi otettu joulukuussa, päätin paastottaa Nanan varmuuden vuoksi ja hyvä niin. Kun olin kertonut oireet, niin eläinlääkäri oli samantien sitä mieltä, että on parempi ultrata. Ultrassa olikin selkeitä löydöksiä jotka viittasi vahvasti sappirakon mucoceleen sekä suoliston alussa oli merkkejä kroonisesta tulehduksesta. Tämän myötä otettiin myös verinäytteet, joista osa lähti ulkoiseen labraan ja niitä tuloksia edelleen odottelen. Muuten verinäytteissä ei onneksi ollut suurempia heittoja, vain rasva-arvot oli hiukan koholla..muistaakseni oli jo joulukuussa eli se pysynyt ennallaan.

Mukaan saatiin Adursalia sekä Tylosinia. Kontrolli sovittiin reilu kolmen viikon päähän. Nyt ei auta kuin toivoa parasta! Ainahan se olisi parempi jos ei tarvitsisi lähteä leikkaamaan, vielä kun kyseessä ei ole mikään pieni operaatio. Viime vuonna aiheesta oli Sheltit-lehdessä artikkeli, onneksi tuon säilytin.  Täytyy yrittää etsiä myös netistä keskusteluja tms., josta saisi vähän tietoa/infoa/henkistä tukea.

Koska suoliston alussa oli tulehdusta, niin pidämme tulehduskipulääkkeestä pienen tauon. Gabaa onneksi saa antaa. Tietenkin Nana vielä jännitti tutkimuksia sen verran, että jännittämällä kipeytti lonkkansa pahasti. Tilannetta rauhoitellaan nyt BOT-loimella ja levolla. Ulkona käydään vain tarpeilla ja katsotaan josko tilanne on rauhoittunut loppuviikosta muiden oireiden osalta sen verran, että uskaltaa ottaa tulehduskipulääkkeen takaisin menuuseen. Yritä tässä nyt tasapainotella näiden kahden vaivan kanssa. 

Kuinka paljon pienen koiran täytyy saada vaivoja kontolleen :( 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti